شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

هر آغازی را پایانی است و ناگزیر از این چرخش روزگار، هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها نیز که از سوم آبان ماه در محل مصلی تهران افتتاح شد، شب گذشته به کار خود پایان داد تا ...

اشاره؛

هر آغازی را پایانی است و ناگزیر از این چرخش روزگار، هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها نیز که از سوم آبان ماه در محل مصلی تهران افتتاح شد، شب گذشته به کار خود پایان داد تا عزم و اراده مسئولان معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هم اکنون جزم گردد، برای برپایی هر چه بهتر و کم نقص تر نمایشگاه نوزدهم!

نمایشگاه هجدهم به اذعان بسیاری از بازدیدکنندگان به ویژه اهالی رسانه از هر طیف و سلیقه فکری و سیاسی، نسبت به نمایشگاه هفدهم، در وضعیت بسیار بهتری قرار داشت ، کما این که میزان استقبال مردم و نیز چینش کلی غرفه ها، این مساله را به خوبی نشان می داد، هر چند که با این وجود، خالی از عیب و نقص هم نبود.

آخرین روز از برپایی این نمایشگاه، فرصت خوبی شد تا ضمن گذری در میان غرفه ها، به ارزیابی وضعیت غرفه های حوزوی پرداخته و از این رهگذر در قالب گفتگو با تنی چند از غرفه داران ، گزارشی در حد بضاعت زمانی که در اختیار داشته ایم، تهیه کنیم.

تجربه ای درخشان در سومین حضور

یاسر اصغریان، مسئول غرفه جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به این که امسال برای سومین بار است که این نهاد حوزوی – بین المللی در نمایشگاه مطبوعات حاضر می شود، ابراز داشت: تعداد کل نشریات جامعة المصطفی به  85 عنوان می رسد، اما ما در نمایشگاه ، 40 نشریه داخلی و خارجی خود را در معرض نمایش گذاشتیم که از این میان هم 20 نشریه داخلی را به علاقه مندان اهدا نمودیم.

کم لطفی به غرفه های حوزوی!

وی همچنین با بیان این که امسال به نسبت سال های گذشته ، استقبال مردم و روزنامه خوانان از نمایشگاه ، بیشتر و محسوس تر بوده است، در عین حال گفت: به نظر من و با وجود این استقبال جالب توجه ، غرفه های حوزوی کمتر در جذب مخاطب موفق بودند که این مساله نیازمند کار کارشناسی با هدف آسیب شناسی است، البته از این مساله هم نباید به راحتی گذشت که تا حدودی به غرفه های حوزوی و دینی از حیث غرفه چینی کم لطفی شد به این معنی که این قبیل غرفه ها عموما در گوشه و کنار نمایشگاه که کمتر در معرض دید عموم مخاطبان است، قرار داشتند و امیدواریم در سال های آینده، این مشکل به همت مسئولان امر حل شود.

مخاطبان زیادی خواهیم داشت اگر...

اصغریان در ادامه با اشاره به این که در صورت معرفی و تبلیغ درست و جذاب، نشریات و مجلات حوزوی مخاطبان فراوانی خواهند داشت ، افزود: در روزهای برپایی نمایشگاه موفق شدیم که بیش از 400 اشتراک از علاقه مندان به مجلات جامعه المصطفی بگیریم ، ضمن آن که 500 نمایه مطبوعات و کلیه نشریات خود را در این غرفه به بازدیدکنندگان اهدا کردیم.

استقبال مردم راضی کننده بوده است

رضا صفری، مسئول غرفه نشریات تخصصی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) نیز بیان داشت: این موسسه با 16 نشریه تخصصی در عرصه های مختلف علوم انسانی و نیز 4 نشریه عمومی در زمینه های نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در نمایشگاه مطبوعات امسال، آن هم در چند غرفه حضور داشته است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه استقبال از غرفه های نشریات موسسه امام خمینی در نمایشگاه خوب و رضایت کننده بوده است به گونه ای که بسیاری از علاقه مندان برای گرفتن اشتراک به ما مراجعه می کردند.

صفری همچنین به غرفه چینی نامناسب نشریات حوزوی در نمایشگاه انتقاد داشت و گفت: همچون سال گذشته، مکان غرفه های حوزوی چندان مناسبت و مطلوب نیست به گونه ای که به عنوان مثال، روبروی غرفه ما، غرفه مجله تبلیغات بازرگانی قرار دارد که هیچ سنخیتی با هم ندارند.

سردرگمی مردم در یافتن غرفه های مورد نظر

وی اظهار داشت: همین مساله باعث شده بسیاری از افرادی که به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده به نمایشگاه می آمدند، در پیدا کردن غرفه های مورد نظر خود دچار سردرگمی شده و در زمان لازم نتوانند از غرفه ها بازدید داشته باشند.

یک طرح خوب و جذب کننده

محمد حسن حاجی علی ، کارمند دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و از غرفه داران مجلات این نهاد باسابقه حوزوی، با اشاره به این که امسال دفتر تبلیغات با حدود 18 مجله در مساحتی حدود 180 متر مربع در نمایشگاه هجدهم حضور یافته است، در خصوص وضعیت استقبال مردم از نمایشگاه گفت: به اعتقاد بنده با توجه به این که امسال طرح اهدای بن های خرید مجلات و محصولات فرهنگی ویژه نمایشگاه به اجرا در آمد، استقبال مردم و به تبع آن، خرید مجلات از سوی آن ها رونق چشم گیری داشت که امیدواریم این گونه طرح های بدیع و ارزشمند در آینده نیز تداوم داشته باشد.

حضور پررنگ حوزویان و دانشگاهیان

جلیل خضری، مسئول غرفه مجلات دانشگاه امام صادق (ع) نیز با ابراز خرسندی از استقبال قابل توجه مردم به ویژه نخبگان حوزوی و دانشگاهی از نمایشگاه مطبوعات امسال بیان داشت: ما برای نمایشگاه امسال از حدود 10 نشریه تخصصی که دانشگاه امام صادق (ع) منتشر می کند،7 نشریه را برای نمایش و فروش آورده ایم که انصافا هم استقبال دانشجویان و طلاب برای خرید آن ها بسیار خوب بوده است.

یک خواسته مهم مردمی

وی همچنین با تاکید بر این که به روز بودن نشریات دینی و حوزوی یکی از درخواست های جدی مردم و مخاطبان خاص از مسئولان و متولیان این دسته از نشریات می باشد، گفت: برگزاری نمایشگاه مطبوعات در فضایی صمیمانه و جذاب، باعث می شود تا مخاطبان با اهالی رسانه های جمعی به ویژه رسانه های مکتوب آشنا شده و طرفین از نظرات همدیگر آشنا شوند که این فضای هم اندیشی و تبادل نظر، قطعا به سود چشم انداز آینده کاری مطبوعات و رسانه ها به ویژه رسانه های حوزوی خواهد بود.

گزارش از: سید محمد مهدی موسوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha